torstai 20. heinäkuuta 2017

Etappi 6, Tervo - Iisalmi, koti

Retken viimeinen ajopäivä ja reitti olivatkin tuttuja jo aiemmilta retkiltä ja Pielavesi-Iisalmi -väli on tuttu myös normaaleilta maantielenkeiltä. Tiedossa oli vajaa satanen ajoa, mutta tiedossa oli jo teiden huonokuntoisuus. Pielavesi-Iisalmi -tie onkin perusparannuksen alla ja aamulla varmisteltiin pyöräkavereilta että onko se jyrsitty kenties auki. Ei ollut, joten sinne siis tutulle reitille!

Päivä oli suhteellisen lämmin, mittarissa oli enimmillään 18 astetta, joten matka eteni pian lyhyissä ajovarusteissa. Mukavaa ja aiemmilta päiviltä helpompaa maastoa, ei niin paljon mäkiä.

Mutta miten ihmeessä kun saavuimme Iisalmen puolelle, niin eikös sieltä maanteiden kuningas autollaan lähde ohittamaan traktoria kapealla tiellä! Meidän piti väistää pientareelle ja pysähtyä, ei autoilija tainnut ymmärtää että kolme ajoneuvoa: traktori, henkilöauto ja pyörä ei mahdu yhtä aikaa tielle. Kyllä oikeasti syke pomppasi varmaan kahteen sataan tuossa tilanteessa! 
Traktori veti asuntovaunua, oli ilmeisesti se matkaaja, joka oli nyt tulossa Nordkapista. Kyseli että onko kaikki ok. No onneksi oli.
Myös toinen samankaltainen ohitustilanne autoilijalta: tiellä tietyö, ojankaivuu menossa ja toinen kaista siis vain käytössä. Tulimme omaa kaistaa ja meillä etuajo-oikeus. Vastaantulevalla kaistalla siis se kaivuri töitä tekemässä. Niin eikös sieltä autoilija lähde ohittamaan kaivuria ja tule vastaan meidän kaistaa! Ja taas vaaratilanne. 
En tiedä mistä yläsavolaiset autoilijat saavat ajokorttinsa ja asenteen minätästämenenkunonainaennenkinmenty. 

Vaaratilanteita sattui 700 kilometrin matkalla siis 3 kpl. Yksi Karvion seudulla, jossa maitorekka ohitti liian läheltä ja nämä kaksi ohitussankaria viimeisellä 30 kilometrillä.
Kiitos kaikille muille autoilijoille!

Retki oli taas hieno, kannatti lähteä! 

Tekniset: 94 km, 565 nousumetriä


Laivuri, Pielavesi
Tiellä Pielavesi-Iisalmi
Iisalmi
Kulkuvälineet ja Murkula=Hiidenkivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti