torstai 20. heinäkuuta 2017

Etappi 5, Varkaus-Tervo Caravan

Aamu oli todella pilvinen ja kun saimme kerättyä tavarat kärryyn ja itsemme pihalle asunnosta niin alkoi sataa. Sadetta riittikin koko päiväksi enemmän ja vähemmän. Aina kun vaatteet oli kuivahtaneet mukavuusasteelle, niin tuli uusi sade ja kasteli uudestaan. 
Ajoreitti oli Varkaudesta Tervo Caravaniin: Sorsakoskelle Osmajoentietä, Leppävirta, Soisalon kautta Puutossalmelle (tie 536), Kurkimäki (5370 ja 5490) ja siitä edelleen Karttula/Tervo suuntaan 551:stä. Näistä vilkkain tie oli 551, mutta hyvin sujui autoilijoiden ohitukset riittävän kaukaa. Tie on tosi hyväpintainen ja suhteellisen vähän mäkiä verrattuna Heinäveden seudun mäkiin.

Päivän syömiset olivat tällä kertaa nopeasti jotain kaupoista, jotka sattuivat kohdalle. Kun märissä vaatteissa ei oikein kehtaa mennä sisätiloihin haisemaan ja toisaalta ainakin minulle tulee herkästi kylmä pitkältä tauolta lähtiessä.

Tervo Caravanissa oli taas lämmin vastaanotto kuten aina! Saunakin oli sopivasti lämmin, joten saunan kautta päivälliselle Lohimaan ravintolaan. Hyvää ruokaa taas kerran ja saimme myös livemusiikkia, kun laulava kokki lurautteli upeat italialaiset kappaleet flyygelin säestämänä. On kuulemma tullut Suomeen kesäksi kokkaamaan ja laulamaan. Kotona Napolissa on miljoonayleisö kuuntelemassa oopperoissa, jossa hän esiintyy.

Iltapala tuli paisteltua vielä kodassa, upea koskimaisema, joutsenperhe, sorsapoikue ja hiljaisuus. Aivan upea usva vielä kaikenlisäksi. Onneksi ei satanut enää.

Tekniset: 153km, 1108 nousumetriä


Puutossalmen lossilla
Tervo Caravan
Äyskoski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti