tiistai 18. heinäkuuta 2017

Etappi 3, Kerma-Tanhuvaara

Toinen yö telttaillessa meni ensimmäistä helpommin. Ainakaan naapureita ei ollut häiritsemässä. Kukko kyllä kiekui johonkin aikaan aamuyöstä, mutta ei se kyllä häirinnyt. Kait sitä oli sen verran väsynyt, että sai nukuttua hyvin.
Aamulla alkoi sadella hiljakseen, kun purimme leiriä. Emme ehtineet kastua vielä onneksi aamupalalle polkiessa pari kilometriä. Aamupalaa oli tarjolla Kerman Keitaassa, jossa alkoi väki vähentyä meidän syödessä. Mutta ulkona sade lisääntyi. Ropisi järveen jo ihan kunnolla.
Ei auttanut jäädä koko päiväksi sadetta pitelemään, vaan lähdimme liikkeelle kohti Savonlinnaa. Käännyimme tielle 471, joka sekin jatkui jo reissussa totuttuun tapaan mallia: ylämäki-alamäki! Googlemapsin nousumetreihin ei kannata luottaa. Sillä katsottuna alle 500m ja niitä nousuja oli 849m. Kahdella eri mittarilla mitattuna samat lukemat.
Tie oli muuten rauhallinen ajaa, matkalle osui taas lossimatkakin. Sade loppui kun olimme ajaneet noin 45 km. Vähitellen sai vähennellä lyhyisiin ajokamppeisiin asti. Lämpötila oli sateessa +12 ja auringossa parinkymmenen kahta puolen.
Savonlinnaan saapuessa kävimme kahvilla ja suuntasimme suoraan kohti Tanhuvaaraa. Märkiä ajovarusteita oli sen verran, että oli mukava päästä hotellihuoneeseen kuivattelemaan ja löytyipä myös pyykinpesukone! Siis huollettiin ensin pyörät, niillekin löytyi pesupiste, sitten vaatteet ja lopuksi ihmiset.
Tätä kirjoittaessa on tiistaiaamu, matkaa jatketaan aamupalan jälkeen.
Ps. Kuvia tulee sivuille lisää reissun jälkeen.

Tekniset: 89km, 849 nousumetriä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti